Nada și Matina Art

Am ales din studenție împreună cu desenul și sculptura, să gravez după tehnici folosite de Goya și Rembrandt. Primele bijuterii, lucrări și mărțișoare să tot aibe vreo 20 de ani. Am folosit cuprul, alama ,staniul
înnobilate cu roci semiprețioase și materiale neconvenționale. Am dorit întotdeauna să aduc vechiul în nou, elemente de tradiție în modernitate, simboluri uitate în fuga timpului, pentru a fi purtate apoi, spre a completa ținute cu suflet.
Din antichitate alama se obținea din amestecul de cupru și zinc.
Culoarea aurie și rezistența la eroziune au adus prețiozitate aliajului din care se făceau bijuterii și obiecte decorative, având o semnificație aparte pentru alchimiști, năzuind spre perfecțiune, alama simbolizează uniunea dintre spirit și corp.
Cuprul sau arama este simbolul apei, arama roșie cel al vegetației, echivalența culorilor roșu și verde exprimă forța vitală. 

Micuța istorie a paginii pe care cu drag o împărtășesc, se datorează unei plăsmuiri despre o zânuță pădureață Matina, nume cu trimitere la roua dimineților de vară. Ea preia energia pădurii și inspirată fiind din cântecul păsărilor, ale izvoarelor și geneza demiurgică a vegetației meleagurilor geto-dace, vine în întâmpinare să aducă poveste, bucurie și frumusețe oamenilor.
Descoperiți colecțiile cu transmisii și elemente naturale ori cu simbolistică străveche, protejați-vă cu energia metalelor din care s-au făurit ancestrale bijuterii sau oferiți bucurie altora. Vă stau la dispoziție prin mail sau WhatsApp pentru orice întrebări legate de idee, dimensiuni, comenzi speciale și personalizări.

Cu mulțumiri ,Nada.